Cursuri de initiere pentru copii


Incep de la varsta de 5 ani cu programul mini-tenis ce se desfasoara pe 3 niveluri:cu 75 % mai lente decat
o minge normala
ROSU pentru copiii de 5-7 ani

DESCRIEREA CURSULUI:

5-6 ani:
Agilitate, echilibru, coordonare, se invata loviturile de baza

6-7 ani:
Agilitate, echilibru, coordonare, se dezvolta loviturile de baza, principalele aspecte tactice ale jocului

+ detalii


LUNGIME:
11 -12 m
LATIME: 5 - 6 M
INALTIME FILEU: 80 CM


cu 50 % mai lente decat
o minge normala
PORTOCALIU pentru copiii de 7-9 ani

DESCRIEREA CURSULUI:
Perfectionarea tehnicii si a tacticii pe un teren mai mare utilizand rachete mai mari si mingi mai tari

+ detalii


LUNGIME:
18 M
LATIME: 6.5 - 8.23 M
INALTIME FILEU: 80 - 91 CM


cu 25 % mai lente decat
o minge normala
VERDE pentru copiii de 9-10 ani

DESCRIEREA CURSULUI:
Perfectionarea tehnicii si a tacticii pe un teren mai mare utilizand rachete mai mari si mingi mai tari

+ detalii


DIMENSIUNE NORMALA

LUNGIME: 23.78 M
LATIME: 8.23 M

Odata ce jucatorii au trecut cu succes prin toate cele 3 niveluri (rosu, portocaliu, verde) pot cu usurinta sa faca transferul catre terenul mare de tenis utilizand mingi normale.mingi normale de adult
GALBEN pentru copiii de 11 ani si peste

DESCRIEREA CURSULUI:
Dezvoltarea tacticii prin imbunatatirea loviturilor si a efectelor de spin imprimate mingii. Se va consolida jocul de regularitate avand ca scop principal un numar cat mai scazut de greseli nefortate


DIMENSIUNE NORMALA

LUNGIME: 23.78 M
LATIME: 8.23 M


+ detalii


Cursuri de initiere pentru adulti

Cursul ofera o introducere de baza in jocul de tenis si este destinat amatorilor ce doresc sa practice acest sport sau incepatorilor care joaca de foarte putin timp si doresc sa isi perfectioneze jocul.

Se vor invata loviturile de baza in tenis, si anume lovitura de dreapta (forehand), lovitura de rever (backhand), voleul si serviciul.

In prima faza se vor folosi mingi mai usoare ce nu sar foarte mult si care permit o invatare progresiva dar si un control ridicat asupra loviturii. Odata indeplinite aceste obiective se va trece la joc folosind mingi normale.

Perioada de invatare variaza in functie de aptitudinile fiecarui individ insa in medie dupa 2 luni se vor stapani loviturile de baza iar jucatorii vor putea intr-adevar sa se bucure de frumusetea acestui sport.

Daca se doreste participarea la competitii exista un circuit destinat amatorilor numit Tenis Partener (http://www.tenispartener.ro/ro) unde jucatorii intra in competitie directa unii cu ceilalti.Cursurile sunt destinate amatorilor ce doresc sa practice acest sport ca pe un hobby sau ca pe o activitate de timp liber. Cei care nu au mai practicat tenisul se vor putea inscrie la cursul de initiere descris mai sus.


Pentru jucatorii intermediari cursurile le ofera sansa de a-si imbunatatii loviturile existente prin introducerea aspectelor tactice ale jocului.

Jucatorii vor invata atat tactica cat si tehnica jocului printr-o abordare bazata pe cat mai mult joc in conditii reale fapt ce ii va ajuta foarte mult atunci cand vor dori sa dispute un meci amical cu prietenii sau in cadrul unei competitii pentru amatori.

Pe langa distractia si bucuria pe care o vor simtii in progresul lor, jucatorii vor putea trimite un numar ridicat de mingi consecutive in terenul advers avand siguranta in lovituri dar si un control ridicat asupra directiei pe care o va lua mingea.

Totodata ei vor fi mai increzatori in jocul de la fileu posedand un servici constant si un simt bun al plasmentului in teren.


Jucatorii avansati vor putea prin intermediul cursurilor sa-si dezvolte jocul in ansamblu printr-o forta si precizia sporita dar si o intelegere mult mai buna a jocului tactic.

Jucatorii isi vor imbunatatii tehnica de lovire a mingii prin forta si spin (lift) si vor putea sa execute lovituri mai pretentioase ale tenisului cum ar fi lobul, scurta, demi-voleul sau smeciul.

Prin introducerea si perfectionarea loviturilor mentionate, jucatorii vor trece la un nivel superior tehnic printr-un control foarte bun al lungimii cu care trimit mingea in terenul advers, o gama mai larga de lovituri si avand posibilitatea de a deschide unghiurile prin schimbarea directiei de joc (din cross in lung de linie si invers) ce duce la castigarea mai usoara a punctelor.

Pentru mai multe informatii, rezervari sau programarea sedintelor de tenis, sunati la urmatorul numar de telefon 0727.092.073, sau completati urmatorul formular:

Nume:

E-mail:
Telefon:
Mesaj: